miercuri, 24 martie 2010

Alexander McQueen merge mai departe




Grupul francez PPR a afirmat ca va pastra brandul lui Alexander McQueen, dupa sinuciderea designerului britanic din februarie.
"Acesta ar fi cel mai potrivit tribut pe care il l-am putea aduce", a declarat Francois-Henri Pinault,presedintele grupului, la o intalnire in Paris in care se prezentau rezultatele companiei.

Alexander McQueen,unul dintre cei mai laudati designeri britanici, s-a spanzurat in apartamentul sau din Londra, pe 11 Februarie 2010.


Se spunea ca se simtea distrus emotional dupa moartea mamei sale de pe 2 Februarie 2010, si a postat commenturi pe Twitter, despre acea "saptamana groaznica".

Pinault a declarat ca decizia de mentinere in viata a brandului a fost luata la putin timp dupa moartea designerului, pentru ca acesta continua sa detina un mare potential.

Brandul Alexander McQueen face parte din grupul Gucci,detinut de PPR,si are 11 magazine din New York pana in Londra, precum si 180 de angajati in toata lumea.


Directorul executiv al grupului Gucci, Robert Polet, a precizat ca McQueen a dispus de o recunoastere tot mai mare in ultimii ani.
Dintr-un mediu modest, McQueen a reusit sa devina unul dintre cei mai valorosi designeri britanici, devenind designer sef la Givenchy in 1996, inainte de a-si intemeia propria linie
vestimentara.

Niciun comentariu: